Lastenhoitajat ja Doula

Kuva on linkki Perhe työantajana oppaaseen.
Doula Minna Lepola

Hoitajiksi lapsiperheisiin -kurssin suorittaneita päteviä hoitajia on valmiina lapsiperheiden avuksi! Nyt on mahdollista saada hoitaja myös päivisin.

MLL:n koulutetut ja luotettavat lastenhoitajat tulevat kotiisi hoitamaan lapsia pientä korvausta vastaan (8,20 €/h, minimipalkka 2 tunnin palkka).

Lastenhoitopalvelusta saat lisätietoa yhdistyksen lastenhoitovastaavalta.

Essi Mäkelä, lastenhoidon yhteyshenkilö
puhelinnumero 045-123 08 24, soitathan arkisin klo 17:00 jälkeen

HOITAJAKSI PEREHDYTYKSEN KAUTTA:

Lastenhoitotoiminta perehdyttää hoitajatoimintaan suoraan, jos olet sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opiskelija tai sinulla sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattitutkinto. Lisätiedot lastenhoitotoiminnasta ja perehdytyksestä: vesilahden.mll(a)gmail.com tai 045 139 5631

DOULAPALVELUA

Olen Minna Lepola -64 syntynyt, 5 aikuisen lapsen äiti ja 5 lapsenlapsen mummu Vesilahden kirkonkylältä. Kävin syksyllä 2013 Tampereen doulapiirin sekä Tampereen ensi- ja turvakodin doulakoulutuksen. Sen jälkeen olen käynyt lukuisia alan kursseja kuten akupainanta, synnytyslaulu, hypnosynnytys, spinning babies, happiest baby- vauvan rauhoittelu, SPR:n henkinen tuki jne. Olen myös imetysohjaaja (Mammaen koulutus 2015). Toimin toukokuun 2019 lähtien itsenäisenä vapaaehtoisena ja minuun voi ottaa yhteyttä suoraan alla olevien yhteystietojeni kautta. Koulutusteni jälkeen olen ollut mukana noin 80 synnytyksessä (tilanne kevät 2019) ja olen saanut tavata näissä merkeissä yli sata äitiä/perhettä ympäri pirkanmaata. Kokemusta on karttunut normaalisti etenevien lääkkeettömien ja monipuolisesti lääkittyjen synnytysten lisäksi pitkistä ja syöksysynnytyksistä, imukuppi- ja perätila- sekä sektio- ja monikkosynnytyksistä. Olen ollut tukihenkilönä myös keskenmenoissa ja raskaudenkeskeytyksissä. Jos olet lähdössä synnyttämään yksin tai tarvitsette puolisosi/kumppanisi kanssa lisävahvistusta tai tukea, olen käytettävissänne. Tays:iin pääsee synnytykseen mukaan yhden tukihenkilön (yleensä puoliso/kumppani) lisäksi myös koulutettu doula. Toivon että tapaamme 1-2 kertaa ennen laskettua aikaa jolloin käymme läpi toiveitasi, odotuksiasi ja kysymyksiä joita varsinkin ensisynnyttäjällä voi olla. Käydään läpi aiempia kokemuksia, mahdollisia pelkoja ja autan vaikka synnytystoivelistan tekemisessä sairaalaan. Synnytyksen jälkeen tapaamme yleensä kerran ja käymme läpi synnytystilanteen sekä mahdollisesti mieleen nousseita ajatuksia ja kysymyksiä. Imetysohjaajana voin auttaa myös imetykseen liittyvissä asioissa. Doula päivystää synnyttäjää 2 viikkoa ennen laskettua aikaa ja 2 viikkoa tämän jälkeen, käytännössä päivystys päättyy kunnes vauva syntyy.

Teen tätä vapaaehtoistyönä joten korvauksena perin matkakulut sekä Tays:n parkkikulut synnytyksen ajalta. Minulta on vuokrattavissa myös TENS-laite omille synnyttäjilleni.

Olen salassapito- ja vaitiolovelvollinen!

Olen Suomen doulat ry:n jäsen ja siten sitoutunut noudattamaan Suomen doulat ry:n doulan toimenkuvaa: http://www.suomendoulat.fi/mika-on-doula/synnytysdoulan-toimenkuva-2018/

Ota yhteyttä joko sähköpostitse: minna.lepola@yahoo.fi tai puhelimitse: 040-5523571