Lastenhoitajat ja Doula

Kuva on linkki Perhe työantajana oppaaseen.
DOULA Minna Lepola

Hoitajiksi lapsiperheisiin -kurssin suorittaneita päteviä hoitajia on valmiina lapsiperheiden avuksi! Nyt on mahdollista saada hoitaja myös päivisin.

MLL:n koulutetut ja luotettavat lastenhoitajat tulevat kotiisi hoitamaan lapsia pientä korvausta vastaan (7,5 €/h).

Lastenhoitopalvelusta saat lisätietoa yhdistyksen lastenhoitovastaavalta.

Essi Mäkelä, lastenhoidon yhteyshenkilö  
puhelinnumero 045-123 08 24, soitathan arkisin klo 17:00 jälkeen

 


HOITAJAKSI PEREHDYTYKSEN KAUTTA:

Lastenhoitotoiminta perehdyttää hoitajatoimintaan suoraan, jos olet sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan opiskelija tai sinulla sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan ammattitutkinto. Lisätiedot lastenhoitotoiminnasta ja perehdytyksestä: vesilahden.mll(a)gmail.com tai 045 139 5631

 

 

 

DOULAPALVELUA

Olen Minna Lepola, viisikymppinen, 5 aikuisen lapsen äiti ja 2 lapsenlapsen mummu Vesilahdelta.

Olen valmistunut Doulaksi Tampereen doulapiirin koulutuksesta syksyllä 2013. Sen jälkeen olen käynyt lukuisia alan kursseja kuten akupainanta, synnytyslaulu, spinning babies, imetysohjaaja jne.

Syksyllä 2014 olen aloittanut sertifiointikoulutuksen josta valmistunen vuoden 2015 aikana.

Toimin doulana Tampereen Ensi- ja turvakodin sekä Tampereen doulapiirin kautta mutta minuun voi ottaa yhteyttä myös suoraan alla olevien yhteystietojeni kautta.

Parin vuoden aikana (tilanne syyskuu 2015) olen ollut mukana n.30 synnytyksessä ja olen tavannut yli 50 äitiä/perhettä. Kokemusta on karttunut sekä erittäin pitkistä että myös syöksysynnytyksistä, alatie-, sektio-, perätila- ja monikkosynnytyksistä, kovasti lääkityistä ja myös lääkkeettömistä ns ”luomusynnytyksistä”.

Jos olet lähdössä synnyttämään yksin tai tarvitsette puolisosi/kumppanisi kanssa lisävahvistusta tai tukea, olen käytettävissänne. Tays:iin pääsee synnytykseen mukaan yhden tukihenkilön (yleensä puoliso/kumppani) lisäksi myös koulutettu doula.

Toivon että tapaamme 1-2 kertaa ennen laskettua aikaa jolloin käymme läpi toiveitasi, odotuksiasi ja kysymyksiä joita varsinkin ensisynnyttäjällä voi olla. Käydään läpi aiempia kokemuksia, mahdollisia pelkoja ja autan vaikka synnytystoivelistan tekemisessä sairaalaan. Synnytyksen jälkeen tapaamme yleensä kerran ja käymme läpi synnytystilanteen ja mahdollisesti esiin nousseita ajatuksia ja kysymyksiä. Imetysohjaajana voin auttaa myös imetykseen liittyvissä asioissa.

Doula päivystää synnyttäjää 2 viikkoa ennen laskettua aikaa ja 2 viikkoa tämän jälkeen, käytännössä päivystys päättyy kunnes vauva syntyy.

Teen tätä vapaaehtoistyönä joten otan korvauksena vain matkakulut käynneistä sekä parkkimaksun verran synnytyksen ajalta.

Minulta on vuokrattavissa myös TENS-laite omille synnyttäjilleni.

Olen salassapito- ja vaitiolovelvollinen!

Minut saa kiinni sähköpostitse: minna.lepola@yahoo.fi tai puhelimitse: 040-5523571